Øvrige vacciner

Mæslinger

Hvis du er født før 1976 har du med stor sandsynlighed haft mæslinger – børnene smittede hinanden – ca. 95 % er beskyttede.

Efter 1976 begyndte man at vaccinere (MFR vaccinen), men da denne var egenbetaling, er der mange, der ikke er vaccinerede.
I 1987 blev vaccinen en del af børnevaccinationsprogrammet. Dvs. hvis du er født mellem 1976-87 er der sandsynlighed for at du ikke har haft sygdommen/er vaccineret mod den og derfor anbefales det at du lader dig vaccinere nu. Der har været opfølgningsprogrammer, så du kan tjekke dit vaccinationskort og spørge dine forældre, om du er vaccineret.

I dag får spædbørn mæslingevaccine, når de er 15 mdr.
Hvis du er i tvivl om du har haft mæslinger/er vaccineret sker der ikke noget ved at lade dig vaccinere igen. Vaccinen er gratis og gives her ved os. Du skal bestille tid til at blive vaccineret.

 

Influenza vaccination

 Du har øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis du er ældre, har bestemte sygdomme, er svært overvægtig eller gravid.

Gratis vaccination

Sundhedsstyrelsen anbefaler, du bliver vaccineret, hvis du:

Tilhører du en af disse grupper kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober – 31. december.

Vaccinationen er gratis for gravide, der er mere end 12 uger henne, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter, i perioden 1. oktober – 28. februar.

Det er også muligt at blive vaccineret mod influenza efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke gratis.